Pohjatuotteet

Pohjatuotteet

Pohjatöiden tekeminen aloitetaan aina pintojen pesusta. Pohjatöitä edeltävää pesua ei saa tehdä pesuaineilla jotka sisältävät vahaa koska ne sisältävät sitten yleensä myös silikonia. Myöskään petrolipohjaisia liuottimia esim. lakkabensiinit ”tärpätit” ei tule käyttää koska ne voivat jättää pinnalle ohuen rasvakalvon. Asetoni ei myöskään ole tarkoituksenmukainen tuote maalattavien pintojen pesuun. Pääasiallinen puhdistus keino on alueen pesu rasvan- ja silikoninpoisto aineella . Pesu on hyvä suorittaa heti pohjustus töiden alussa jolloin vältytään rasvan/silikonin aiheuttamilta hankaluuksilta myöhemmissä työvaiheissa.

Silikoninpoistoaineen levitys suoritetaan joko aineeseen kostutetulla nukkaamattomalla pyyhepaperilla , kankaalla tai ruiskutetaan pintaan painepullolla ja pyyhitään pois.

Perusteellisen puhdistuksen jälkeen käydään läpi vauriot, lommot ja ruosteet yms. Vauriokohdat kannattaa merkata pintaan vaikka pyöräyttämällä hiomapaperilla jälkeä tai vesiliukoisella tussilla ruksaamalla oikaisua vaativan painauman kohdalta jolloin kaikki on helposti nähtävillä tarkastelun jälkeen eikä jää huomaamatta pohjia työstettäessä.
Osittain hiottua pölyistä pintaa ei pysty enää kunnolla peilaamaan joten merkkauksesta on hyötyä. Pohjatyöt ovat aina maalauksen tärkein vaihe sillä maali ei koskaan peitä huonosti tehtyjä pohjia vaan tuo aina esille pohjustustöiden virheet.


Hiontavärit ja fillerit

Korjatut ja uudet osat tulee aina pohjamaalata ennen pintamaalia. Tästä osita löydät jokaiseen työhön sopivan pohjamaalin! 

Kitit

Laaja valikoima autokittejä, muovikittiä, lasikuitu- ja pehmytkittiä. Kitit on 2-komponenttisia, kovete tulee aina mukana.

Ruosteenesto

Puhtaan pellin päälle pitää aina laittaa ruosteenestomaali, jotta hionta-/pohjamaali tarttuu ja tulee tarvittava korroosionesto.

 

Alustamassat

Käytä alustamassoja helmojen, pohjan ja koteloiden yms. suojaamiseen. Valikoimassa löytyy ruiskutettavia ja siveltäviä tuotteita. 

 

Muovikorjaus

Tuotteita ja apuaineita erityisesti muovikorjaukseen/muovien maalaukseen sekä oikeaoppiseen pohjustukseen. 

Liimat

Liimat jokta varmasti toimii. Tarkasti valikoidut tuotteet, lähes kaikille materiaaleille.